Robotstyrt sterilsentral - Nyheter fra Nettredaksjonen i Norsk forening for Sterilforsyning - Norsk forening for Sterilforsyning

Gå til innhold

Hovedmeny:

Robotstyrt sterilsentral

Norsk forening for Sterilforsyning
Publisert av i Artikler ·
Tags: robotstyrtsterilsentrallager
Gentofte Hospital har fått verdens første robotstyrte sterilsentral, hvor roboter avlaster og hjelper medarbeiderne. Tanken er at den nyutviklede teknologien kan overføres til framtidens supersykehus.

Forskning.no : http://forskning.no/elektronikk/2011/07/robotstyrt-sterilsentral 

Fremdeles behov for mennesker
I settet med LEGO finnes det også små LEGO-menn som er kledd ut som leger, portører og rengjøringspersonale. Og nettopp rengjøringen har krevd mange tanker. Det finnes ikke ujevne overflater, bare helt nødvendige vannrette flater, og alle kanter er fuget til, slik at det ikke kan samle seg skitt.

Systemet har også sin egen støvsuger som kan støvsuge de cirka 1900 kvadratmeterne med oppheng til kurver med sterilgods i reolene, men det er stadig bruk for manuell rengjøring. Og mennesker gjør fremdeles – de pakker varer til operasjoner og kontrollerer roboten.
– Det er forskjellige kategorier av operasjonsutstyr, både standardartikler, som brukes under de fleste operasjoner, og mer oppgavespesifikke ting. Derfor er det fortsatt bruk for mennesker som kan kombinere disse varene når den planlagte operasjonen ikke bare skal ha en ferdig pakke, forteller Christensen.





Stem: 0.0/5
Tilbake til innholdet | Tilbake til hovedmenyen